Prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, Commissaris van de Koningin, schrijft:

Prof. dr. W.B.H.J. van de Donk
Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant

Brabant Brein, Hersenen met een Hart

’s-Hertogenbosch, 30 november 2010

Geachte boegbeelden en teamleiders van Brabant Brein,

Samen leven is een hele kunst. BrabantStad is de uitdagende beoefening ervan. De samenwerking die nodig is voor 2018Brabant gaat lukken, want in ‘samen’ blinken Brabanders uit. Dat blijkt al eeuwen uit de manier waarop Brabanders werken, wonen, leren, vieren en genieten.

Toen ik de eerste maal kennis maakte met Aart Wijnen, zijn enthousiasme en visie op de Brabantse samenleving, zijn projecten in de wijken, maar ook met het door hem opgezette concept van de creatieve piramide, wist ik meteen dat dit een vorm zou kunnen zijn om een gedroomd Brabants netwerk te bouwen.

De provincie ondersteunt zowel vanuit haar eigen beleid als vanuit Brabantstad Culturele Hoofdstad van harte het project Brabant Brein en is buitengewoon geïnteresseerd in de uitkomsten van dit proces van nadenken over de Brabantse samenleving, met inzet van zoveel creativiteit uit zoveel disciplines.

De naam van dit netwerk, Brabant Brein, Hersenen met een Hart, kon niet beter gekozen worden. Ik stel het op hoge prijs dat u uw tijd, uw hersenen en uw hart inzet om vanuit 11 sectoren en evenzovele disciplines, dus met 121 Brabantse topteams mee te denken en mede invulling te geven aan de kunst van het samen leven.

Ik wens u allen inspirerende sessies.

Met vriendelijke groet,

prof. dr. W.B.H.J. van de Donk